Hľadá svedkov lúpežného prepadnutia popradskej záložne

01.02.2011 Poprad

Poprad 1. februára (TASR) – Popradský policajný vyšetrovateľ vedie v súčasnosti trestné stíhanie vo veci pre obzvlášť závažný zločin lúpeže spáchaný formou spolupáchateľstva.
Zástupca hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Prešove Daniel Džobanik uviedol, že ide o lúpež, ku ktorej došlo ešte 15. januára okolo 18.00 h v Poprade.
Traja doposiaľ neznámi maskovaní páchatelia vtedy prepadli záložňu na ulici J. Curie. Polícia v tejto súvislosti vyzýva prípadných svedkov, ktorí zaregistrovali pohyb podozrivých osôb, aby to oznámili na ktoromkoľvek obvodnom oddelení PZ alebo na známom telefónnom čísle 158.
Trojica mužov v ten večer vošla do záložne, pričom jeden z nich, ktorý držal v ruke krátku strelnú zbraň, preskočil obsluhujúci pult a striekol dráždivú látku na dvoch zamestnancov. Tí si následne ľahli na zem. Lupiči potom porozbíjali presklené vitríny a zobrali z nich a aj z ďalších odkladacích priestorov prstene, náramky, retiazky, náušnice a rôzne iné šperky zo žltého kovu.
Hneď na to utiekli. Svedkovia uvádzajú, že nasadli do osobného auta, pravdepodobne značky Audi, striebornej alebo tmavej farby s evidenčným číslom KK 055 bez ďalšej špecifikácie a vybrali sa na cestu 1/18 smerom na Prešov. Škoda bola vyčíslená na viac ako 100.000 eur.
 

Vyberte región